Psiho News

In every News there is a Psychology

Written By: admin - May• 08•17

Curs: Asistarea psihologica a pacientilor oncologici si a familiilor lor, Bucuresti, 20 mai 2017

In patologia oncologica, diagnosticarea dar si tratamentul reprezinta experiente traumatice de tip amenintare la adresa vietii si a patternurilor de trai, precum si intreruperea functionalitatii normale a persoanei.
In pofida diagnosticului sumbru, aceste persoane pot trai ani buni o viata de calitate, daca beneficiaza de suport psihologic, social si familial, pe langa tratamentul medical. (more…)

Written By: admin - May• 05•17

Curs de PSIHOSEXOLOGIE, Bucuresti, 16.05.2017
CONFIDENT – Centrul de training si psihologie organizeaza Cursul de PSIHOSEXOLOGIE, care  se adreseaza studentilor la psihologie, psihoterapeutilor, psihologilor clinicieni, consilierilor psihologici, psiho-pedagogilor si oricaror persoane dornice sa dobandeasca informatii si abilitati pentru psihoterapia tulburarilor de dinamica sexuala.

In cadrul cursului se prezinta metode specifice pentru terapia tulburarilor de dinamica sexuala masculine si feminine. (more…)

Written By: admin - May• 04•17

Formare in psihoterapie psihanalitica-cu posibilitatea de cursuri on-line pentru candidatii din provincie

In luna septembrie 2017 va incepe un nou curs -acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania- curs adresat absolventilor sau studentilor in ultimul an ai facultatilor de psihologie, sau – cu conditia de a fi completat formarea universitara cu cursuri şi seminarii de specialitate – absolventi ai facultatilor de medicina (doar psihiatri), filosofie, pedagogie, asistenta sociala, psihopedagogie speciala, teologie.
Inscrierile se fac in perioada : 10 aprilie 2017 – 31 iulie 2017
Cererea de inscriere la curs se va face prin email la adresa: asociatiadeconsiliere@gmail.com. (more…)

Written By: admin - May• 04•17

Simpozion: “Eficienţa empatiei în psihoterapie şi procesele fragile – o abordare centrată pe persoană, Bucuresti, 20-21 Mai 2017

În perioada 20-21mai 2017, Asociaţia Română de Psihoterapie Centrată pe Persoană, în parteneriat cu Facultatea de Ştiinţe Politice (SNSPA), Specializarea Psihologie, organizează simpozionul“Eficienţa empatiei în psihoterapie şi procesele fragile – o abordare centrată pe persoană”

Evenimentul se va desfăşura la sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A, sector 1), parter, sala multifuncţională, sâmbătă între 9:00-18:30 și duminică între 9:00-14:00.

Invitatul special al evenimentului este Greet Vanaerschot, psiholog, psihoterapeut, profesor universitar la Universitatea din Anvers, Belgia, cu specializare în domeniile: Psihoterapie Centrată pe persoană, Psihologie Clinică, Psihopatologie. A făcut (more…)

Written By: admin - May• 04•17

Seminar: RECUNOASTEREA STRESULUI SI DEZVOLTAREA ABILITATILOR DE A-L GESTIONA, 13 MAI 2017, Bucuresti

Fiecare dintre noi are un nivel personal de stres. Acest nivel poate fi prea mult, putin sau suficient. Robert S. Eliot, autor a numeroase carti despre stres, sustine ca „a gasi nivelul adecvat de stres inseamna a acorda vioara propriei existente”.
Dumneavoastra ce nivel de stres aveti?
Pe parcursul acestui seminar, participanţii:
- vor dobandi informatii corecte despre ce este stresul, cum actioneaza, consecintele sale
   pe termen scurt si lung asupra organismului; (more…)

Written By: admin - May• 04•17

EZOTERIC FEST  ed. XVIII-a la Timisoara, 18 – 21 Mai 2017

In perioada  18 – 21 Mai 2017 va avea loc  EZOTERIC FEST  ed. XVIII-a la  Casa Tineretului in Timisoara sub motto-ul “CUNOASTERE – SANATATE – ARMONIE”
Orar zilnic: 10.00 -21.00 –

——–
*** Targ de Produse Bio; Alternative, Stiinte, si Terapii Spirituale
Expozitie cu Vanzare, Conferinte, Workshop, Demonstratii, Muzica, Dans, Videoproiectii … (more…)

Written By: admin - May• 04•17

Curs: PSIHOLOGIA PE INTELESUL TUTUROR: Bucuresti, 12-13 mai 2017

Clinica Aquamarin organizeaza cursul de popularizare a stiintei intitulat: PSIHOLOGIA PE INTELESUL TUTUROR: 12-13 mai 2017.
Acest curs este destinat nespecialistilor. El poate fi util oricarei persoane de peste 16 ani care doreste sa se initieze in tainele structurii si functionarii psihicului uman, cum ar fi: persoanele care nu au studiat psihologia in scoala, parintii si bunicii care doresc sa dispuna de repere stiintifice in cresterea copiilor/nepotilor, liceenii care au nevoie de o viziune integrata asupra psihicului, studentii de la forma ID a facultatilor la care se studiaza aceasta disciplina, orice persoana care lucreaza cu oameni si inca nu a urmat un curs de psihologie, etc. (more…)

Written By: admin - May• 04•17

Workshop: Relationarea cu Persoanele Dificile, Bucuresti, 05 Mai 2017

Centrul CONFIDENT va propune un workshop interactiv in cadrul caruia sa dobanditi informatii despre tulburarile de personalitate (personalitatile dizarmonice), precum si modalitati de interactiune si relationare cu astfel de persoane, considerate dificile.
Oare de cate ori nu am fost pusi in situatia de a nu sti cum sa reactionam in fata unui comportament ciudat, deplasat, nepotrivit, neobisnuit al unor persoane fie acasa, fie la serviciu? De cate ori nu ne-am intrebat cum am putea sa facem fata unor cerinte exagerate sau unor suspiciuni din partea unor persoane cu care suntem nevoiti sa interactionam, ori cum sa gestionam un conflict aparut din senin si aparent fara motiv? (more…)

Written By: admin - Apr• 06•17

Workshop:  Depasirea depresiei si a crizelor existentiale- Bucuresti, 11.04.2017

CENTRUL CONFIDENT organizeaza Workshop-ul  Depasirea depresiei si a crizelor existentiale- 11.04.2017
Workshopul se adreseaza atat persoanelor interesate direct de subiect, celor care vor sa ii ajute pe cei dragi, cat si psihologilor care se formeaza ca terapeuti.
Parcurgand acest curs se vor dobandi  cunostinte, abilitati, metode practice, eficiente, concrete care sa permita depasirea depresiei si a situatiilor de criza care va pot influenta viata. (more…)

Written By: admin - Apr• 04•17

Curs de Formare in Hipnopsihoterapie – Timisoara, 29 aprilie 2017

PsiHolistArt si ARHTE (Asociatia Romana de Hipnoza Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniana) va invita la un nou Curs de Formare in Psihoterapie, conform standardelor si cu atestarea COPSI (Colegiul Psihologilor din Romania)
Formare teoretică şi metodologică în hipnopsihoterapie, Timisoara – 29 aprilie 2017

Ce este hipnopsihoterapia?

Hipnopsihoterapia este o psihoterapie validată empiric, care a demonstrat că este una dintre cele mai eficiente metode de tratament bazat pe principii şi mecanisme psihologice, care ţinteşte ameliorarea suferinţei psihologice şi/sau fizice, respectiv îmbunătăţirea stării de sănătate şi a calităţii vieţii. (more…)