Psiho News

In every News there is a Psychology

Calendar de Inteligenta Emotionala gratuit

Written By: admin - Jan• 03•08

Fideli misiunii de a pune la dispoziţia publicului cele mai noi informaţii despre NLP şi inteligenta emotionala, membrii echipei Competent Consulting au creat un superb calendar saptamanal pentru anul 2008, care prezinta cele mai importante 33 concepte legate de abilitatile de inteligenta emotionala. Acestea sunt insotite de citate din autori importanti, care ofera indicatii privind modul in care pot fi transferate in viata personala si profesionala, precum si efectele obtinute. De asemenea, este propusa o tehnica simpla, validata de practica, de aplicare imediată a acestor idei. Astfel, calendarul capata valentele unui ghid de viata echilibrata si fericita, in care potentialul personal este exprimat la maxim si obiectivele propuse sunt obtinute mai rapid si cu eforturi mai mici.
Inteligenţa emotionala (IE) este capacitatea de a detecta, intelege si utiliza emotiile pentru luarea celor mai bune decizii si aplicarea lor in practica. Nivelul de inteligenta emotionala (EQ) s-a dovedit a influenta intr-o masura cu mult mai mare performantele profesionale si calitatea vietii decat coeficientul de inteligenta cognitiva (IQ). Altfel spus, viata ne confrunta cu probleme pe care logica nu le poate rezolva, dar pe care le putem depasi facand apel la sentimentele celor din jur.
Studiul „Inteligenta emotionala la locul de munca – 2007” realizat de Competent Consulting a permis pentru prima oara evaluarea realista a impactului pe care il are IE asupra activitatii din companiile romanesti. Concluziile sale, larg reflectate de media romaneasca, scot in evidenta importanta utilizarii IE in management, marketing, vanzari si gestionarea relatiilor cu clientii (CRM):
• romanii au un bun nivel de inteligenta emotionala, care ii face sa fie predispusi spre solutiile „neortodoxe” in defavoarea celor logice si legale;
• comunicarea emotionala este buna, in schimb autocontrolul este redus – invers decat in cazul popoarelor anglo-saxone;
• echilibrul emotional este inclinat spre optimism, capacitatea de a face haz de necaz jucand un mare rol;
• nivelul EQ creste odata cu pozitia ocupata pe scara ierarhică, la fel si tendinta de utilizare a solutiilor rationale si proactive pentru gestionarea situatiilor stresante;
• femeile sunt mai bune decat barbatii in privinta capacitatii de detectare si comunicare a emotiilor, in vreme ce barbatii au un autocontrol emotional mai bun.
„Am tinut cont de toate aceste particularitati atunci cand am redactat lista conceptelor-cheie din calendar” explica Daniel Bichis, consilier EQ certificat international, autorul calendarului. „Obiectivul urmarit este facilitarea unui proces de dezvoltare personala reala si durabila, care sa permita tuturor celor care il folosesc sa se cunoasca si sa se inteleaga mai bine.”
Anteriorul calendar, cel pentru anul 2007, care descria principiile NLP, a fost descarcat de peste 1000 de vizitatori ai siturilor www.competent.ro si www.succesulmeu.ro.
Competent Consulting pune la dispozitia companiilor primul set complet de instrumente de facilitare a dezvoltarii organizaţionale bazate pe IE:
• teste de evaluare a competentelor IE si de leadership, validate stiintific si larg utilizate pe plan mondial (testul BarOn EQi si varianta EQ360),
• executive coaching si facilitarea luarii de decizii strategice de catre echipa manageriala,
• traininguri de dezvoltare a abilitatilor de leadership, de vanzare consultativa si de gestionare a relatiei cu clientii.
Detalii pe www.competent.ro

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply